Profil

Profil

Chris Midmark

Ålder: 28 år

Längd: 182 cm

Vikt: 75 kg

Bor: Född och uppvuxen i Växjö

Tycker om: Indisk mat

Intressen: Musik (Electronisk), TV-Spel (Gran Turismo), Bilar (Styling)

Meriter

2002:

2:a Klippan Cup

2003:

1:a Klippan Cup

1:a SGCC1

Banrekord på Åsum Ring (Kristianstad)

Banrekord på Borås kartingbana

3:a i serien (SGCC)

2004:

Blev uttagen till landslaget i Yamaha, slutade som 10:a i NM

2008:

1:a GT Academy Sverige

3:a GT Academy Europa

2010:

1:a GT Academy Sverige

2011:

1:a i Ginetta G20 Cup mästerskapet (Totalt 11 podium av 12 möjliga)

RM Guld i Racing Junior (Ginetta G20 Cup)

1:a Ginetta Cup race2 (Scandinavian Raceway)

1:a Ginetta Cup race4 (Mantorp Park)

2:a Ginetta Cup race5 (Falkenberg) Uppkörning från 17:e!

1:a Ginetta Cup race6 (Falkenberg)

1:a Ginetta Cup race7 (Scandinavian Raceway)

1:a Ginetta Cup race11 (Kinnekulle Ring)

1:a Ginetta Cup race12 (Kinnekulle Ring)

2012:

1:a i Swedish GTB mästerskapet (Totalt 7 podium av 8 möjliga)

1:a GT Sprint Göteborg Race1

Historia

1998 - 2000 Formel Mini

Formel Mini

Efter att ha provat minicross och go-kart på Östra Stranden i Halmstad hittade jag mitt nya intresse, slutade att spela fotboll och fick min pappa till att köpa en begagnad Dino-Kart.

Där efter körde jag tre stycken klubbmästerskapstävlingar samma år. Det var såklart så roligt att vi köpte en nyare kart och jag började köra SGCC (Sydsvenska Serien) i två år. Jag körde med ganska mycket övervikt båda åren som gjorde att jag lärde mig köra mjukt och inte göra några misstag, vilket skulle resultera i framgångar när jag sedan bytte klass.

2001 - 2004 Formel Yamaha

Formel Yamaha

Mycket riktigt så gav de två åren i Mini utdelning när jag sedan bytte klass till Formel Yamaha.

På min första tävling i klassen lyckades jag vara uppe i ledning men fick nöja mig med en andra plats. Där efter hade jag fyra år med många vinster och meriter. Det som betyder mest för mig under denna perioden är seger i Klippan Cup 2003, men även segern i SKCC1 2003 där jag även satte nytt banrekord.

 

2008 GT Academy

Vinnare av GT Academy (Svenska Uttagningen)

Efter några år med utställningar, styling och ljudbygge på min Volvo S40 deltog jag i en simulatortävling med spelet Gran Turismo (GT). Jag har spelat detta spelet sedan 90-talet och tyckte att det kunde va roligt att spela mot de bästa i Sverige. Läs mer...

Det skulle visa sig att jag var överlägset bäst och kunde utan problem kamma hem segern, och där med vinna en plats i GT Academy på Silverstone i England.

Tävlingen började med att 25 000 deltagare från England, Tyskland, Holland, Franktike, Spanien, Italien och Scandinavien fick tävla online. 20 stycken från varje region gick vidare och fick tävla mot sina landsfränder öga mot öga. Dessa 20 blev tillslut bara tre (en i Sveriges fall) och det var jag.

Nissan GT-R på Silverstone

Vi var nu 22 förare på plats från olika delar av Europa och vi hade en mycket hård och lärorik vecka framför oss, med siktet inställt på att bli en av de två vinnare som skulle få köra 24-h i Dubai 2009.

Under två dagar med mycket fys och psyk- träning fick vi till slut sätta oss i bilarna och börja köra. Se TV-Serie...

Jag tog under de första dagarna ledningen i tävlingen och fick mycket beröm av bland annat före detta Formel 1-föraren Johnny Herbert. När sista dagen var kommen nollställdes tabellen och med ett misstag i ösregnet så blev jag till slut trea och fick tyvärr inte åka till Dubai.

2009 - Tester

Provkör Radical på Mantorp

Provkör Formel Ford på Anderstorp

Efter mycket beröm och lärdom från GT Academy beslutade jag mig för att börja med Racing igen och testade både Formel Ford och Radical. Jag träffade av en slump Hans Bååth som är ägare för ett lång-lopps team som driver två stycken BMW M3:or och kör Sveriges största Endurance Serie (ER Cup).

Jag beslutade mig för att det var det bästa steget att ta just då med tanke på att jag inte hade kört på dom stora Svenska banorna och ett tvåtimmars pass på varje bana är Guld värt !

2010 ER Cup - BMW M3

Endurance Racing Cup hette serien, och bilen jag körde var en BMW M3. Detta var min Racing-tävlingsdebut på stora banor. I första racet hade vi växelådsproblem vilket hindrade oss från att ta några lyckade resultat med oss hem. Men sedan var det dags för andra racet och jag började känna mig som ett med bilen och satte många snabba varv och klättrade en bra bit upp i fältet. Se Video...

På samma sätt fortsatte det hela året med bra varvtider och många uppkörningar. Efter det roligaste året jag någonsin haft och mycket beröm från många håll ser jag fram emot att ta ännu ett steg i rätt riktning...

2011 Ginetta Cup - Ginetta G20

Ginetta G20 heter bil-modellen som jag tävlade med under säsongen 2011. Jag provkörde bilen sent på hösten 2010 och beslutade mig för att köpa bilen. Efter en testdag på Anderstorp kännde jag att jag blev kompis med bilen och redan under mitt första lopp korsade jag mållinjen först av alla. Dock hade jag kört om under Gul-flagg och fick nöja mig med att stå näst längst upp på pallen. Men när det var dags för det andra racet fick jag revanch och kunde ta min första Racingseger i karriären, fantastiskt skönt. Jag tog totalt sex segrar av tolv möjliga och stod på pallen vid elva tillfällen. Det känns fortfarande ganska overkligt med tanke på att jag hade som ett mål innan säsongen att komma på pallen vid ''något'' tillfälle. Jag blev till slut mästare i Ginetta Cup, och hittils är jag den ända rookie som har lyckats med detta.

2011 Brittish GT Championship - Ginetta G50

Genom resultatet från Ginetta Cup fick jag chansen att köra GT bil på Internationell mark. Jag har länge haft en dröm att få köra på de stora europeiska banorna och när vi beslutade oss för att satsa på att köra en GT-bil på Silverstone pirrade det ganska mycket i fingrarna. Och det var precis lika njutbart som förväntningarna som jag hade byggt upp. Att jag dessutom var så pass snabb att jag kvalade ut min Team-kamrat som tidigare har vunnit mästerskapet i en likvärdig bil, kändes nästan för bra. Vi hade dock en del problem med set-upen vilket gjorde att vi slutade på en femte plats. Men jag är otroligt nöjd med min kvalprestation. Att sätta den tredje snabbaste kval-tiden känns väldigt bra, med tanke på att jag kom som nykomling i både bilen, klassen och på banan under deras avslutande tävling på säsongen.

Se Video...

Vi jobbar just nu härt med att hitta rätt väg att gå för att utvecklas så mycket som möjligt inom svensk racing. Och jag hoppas på att kunna ta mig uppåt genom klasserna med hjälp av dessa framgångar...

Vi ses!

Med vänliga hälsningar

Chris

MEDIA

Senaste Bilderna:

Senaste Filmen:

Följ alla updates på Facebook!