Arkiv

Arkiv 2013

Midmark nära banrekord under provkörning

Publicerad 10 oktober 2013, 16.00, TEXT Midmark-Motorsport

Formel Renault körning på Sviesta.

I helgen körde Chris Midmark tillsammans med ett helt gäng andra KAK-medlemmar på Sviesta-banan utanför Linköping. Siktet var inställt på Formelbils-licens och en rolig dag på racerbanan i Formel Renault bilar. Här kan i stort sett vem som helst bli racerförare för en dag. Det finns tre olika steg där Steg1 är till för nybörjare som tidigare inte har någon erfarenhet av formelbilar eller banracing. Steg2 körs med mer körning och personlig coaching där det handlar om att utvecklas och bli en snabbare förare. Till sist körs en Steg3 kurs där du pressas till ditt yttersta och till slut avslutar dagen med ett teoriprov. Sedan kan du titulera dig formelbils-förare!

-Det var en rolig upplevelse att få leka av sig lite vilket det inte har blivit så mycket av i år för min egen del, berättar Chris. De här Formel Renault bilarna ska inte förknippas med den serie som körde tillsammans med STCC i år. Dessa bilar är enklare, har mindre effekt och framförallt sämre däck.

-Dessa bilar passar perfekt till nybörjare och till förare som inte tidigare har kört formelbilar. Bilarna är enkla att köra och har tre pedaler precis som i personbilen. Växellådan är sekventiell, vilket innebär att man trycker växelspaken framåt för nedväxling och bakåt för uppväxling. Däcken var helt klart för hårda i förhållande till bilen, men det är samtidigt något av en utmaning att köra med dåligt fäste och som nybörjare spelar detta ingen roll.

-Sviesta-banan är ganska kort men väldigt tekniskt krävande. Svåra kurvor som kräver många varv att bli snabb på. Jag förbättrade mig hela tiden och satte till slut mitt bästa varv på det allra sista varvet, ett varv som endast var en sekund ifrån banreckord. En kul upplevelse som både gav Formelbils-licens och mersmak, avslutar Chris.

Klubbträff på Förenade Bil

Publicerad 20 april 2013, 21.35, TEXT Midmark-Motorsport

Chris Midmark höll föredrag om resan ''Från spel till verklighet'''

Torsdagen den 18 april höll Chris Midmark ett föredrag om resan ’’Från spel till verklighet’’ på Förenade Bil i Malmö. Inbjudna gäster från Kungliga Automobil Klubben (KAK) och medlemmar i BMW Klubben bjöds på grillfest, föredrag och till sist en simulatortävling med fina priser. BMW och MINI-ägare kunde dessutom fynda reservdelar, tillbehör, accessoarer och olja till bra priser.

Simulatortävlingen gick ut på att prestera den bästa varvtiden med en BMW M3 på den Japanska banan ’’Tsukuba Circuit’’.

Varje deltagare fick tre varv var och fick försöka slå Midmark’s bästa tid på 55.6. Vinnare av simulator-tävlingen i Gran Turismo 5 blev Kennie Flenstedt ifrån Höör med en bästa varvtid på 56.4.

Onbord-film på Midmark’s tid 55.6 kommer inom kort…

Chris imponerar i STCC-bilen

Publicerad 6 december 2012, 13.15, TEXT TTAgroup, BILD Racefoto

Chris Midmark testar en av WestCoast Racing's TTA-bilar

I oktober valdes Chris ut till TTA-Rookie test av WestCoast Racing. Testet kördes av blivande racingtalanger inom Svensk motorsport på Gelleråsen i Karlskoga. Varje förare fick enbart 7 varv med TTA-bilen, vilket kan ses mer som en prova-på körning än ett riktigt test. Trots detta så imponerade Chris stort, och körde på varvtiden 1:06.4, en tid som hade mätt sig väldigt bra bland TTA-förarna. Tiden var endast en sekund långsammare än det snabbaste varvet som sattes av Linus Ohlsson under den senaste TTA-tävlingen på Gelleråsen.

TTA-testet var otroligt givande och jag har aldrig kört en häftigare bil, säger Chris. Att det dessutom gick så bra att jag direkt körde på konkurrenskraftiga tider känns faktiskt overkligt, men fantastiskt roligt. Med detta i ryggsäcken så ser jag fram emot fortsatt sammarbete med WestCoast Racing inför 2013. Jag har fått flera erbjudanden om fina styrningar så nu gäller det bara att knyta ihop de kontakter vi har och ta nästa steg mot STCC, avslutar Chris.

Film från Göteborg Sprint-Race2

Publicerad 24 juni 2012, 01.25 av Midmark Motorsport, FILM TTAgroup

Karting med KAK's-Elitförare

Publicerad 6 mars 2013, 14.35, TEXT Midmark-Motorsport, FOTO Jonny Hartvig

Micke Ohlsson, Ola Nilsson, Chris Midmark

Kungliga Automobil Klubben – Södra arrangerade i år det första Elit-Kartingracet där näringsliv tävlar med KAK-förare och Elit-förare, med både långlopp och sprintrace. Tävlingen kördes på Gokart City i Malmö med god stämning och tuffa race. Chris var en av elit-förarna och kom i mål på en andra plats i sprintloppet.

Detta är perfekt vinterträning inför säsongen för alla oss tävlingsförare och ett bra sätt att få folk från näringslivet att komma lite närmare vad motorsport handlar om. Alla förare i Elit-förar heatet hade snabbhet att vinna racet och det handlade mest om att göra ett bra kval och en bra start.

Jag kvalade in som fyra, bara 0.15 sekunder efter pole. Sedan gjorde jag en kanonstart och hoppade upp till en andra plats som jag sedan höll i mål. Ola var för svår att köra om och en välförtjänt segrare, avslutar Chris.

2:a Chris Midmark, GT

3:a Micke Ohlsson, GT

1:a Ola Nilsson, Scirocco Cup

4:a Dennis Strandberg, Karting

5:a Tobias Brink, Camaro

6:a Gustav Malja, Formula Renault

7:a Tobbe Nilsson, Karting

8:a Ted Brink, Camaro

Fortsatt samarbete med WestCoast Racing

Publicerad 6 mars 2013, 13.35, TEXT Midmark-Motorsport, FOTO Media Empire

Chris Midmark testar en av WestCoast Racing's TTA-bilar

Efter framgången Swedish GT med sju pallplatser av åtta möjliga förlänger WestCoast Racing samarbetet med Chris inför kommande säsong. – Chris gjorde ett bra jobb för teamet och visade både snabbhet och gott sammarbete under året som gått, säger teamägaren Dick Jönsson Wigroth.

Höjdpunkten under årets säsong var hattrick-vinsten i Göteborg GT Sprint med Pole Position, snabbaste varv och seger från start till mål. Chris var snabbaste BMW under i stort sett alla träningar, kval och race i Swedish GT trots hårt motstånd från racinglegenden Janne ’’Flash’’ Nilsson som satt i en likadan BMW M3. Chris visade genom detta att snabbheten inte är en tillfällighet, utan ett stort bevis på talang. Samarbetet med WestCoast Racings GT-team kommer därför att fortsätta både på Svenska banor och ute i Europa under 2013.

Chris imponerade redan under den första tävlingshelgen med Pole Position i Karlskoga. Därefter blev det en seger, fem andraplatser och en tredjeplats under året. Bortsett från ett brutet lopp i Swedish GT Series, så tog Chris Midmark och Anders Holmberg teamets BMW M3 GT4 i mål på pallplatser vid samtliga race under 2012.

Arkiv 2012

Svenska GT-mästare 2012... för stunden

Publicerad 16 September 2012, 16.31 av Midmark Motorsport. Text Ola Lennström FOTO Martin Öberg

Vi gjorde det Anders, fattar du det!?

Med endast en poängs marginal blev Chris Midmark och Anders Holmberg mästare i Swedish GT för WestCoast Racing. Duon som kör teamets BMW M3 GT4 kom till Tierp bara två poäng upp till mästerskapsledning. De lämnade Tierp som GTB-mästare med en poängs marginal. Chris Midmark körde den avslutande stinten och det här var hans andra raka mästerskapsseger efter att ifjol vunnit juniorklassen Ginetta Cup som nykomling

– Jag var väldigt försiktig och tog inte en enda risk under min stint. Jag visste att mästerskapet var vårt om vi kom tvåa, samtidigt som vi var tvungna att hålla Prinsen och Flash bakom oss. Det var ganska svårkört idag, dels på grund av att banan var ojämn och det kom upp mycket grus på asfalten, och dels på grund av att jag bara låg och bevakade min plats. Det är enklare när man kan ligga på och pressa bilen på gränsen för var den klarar av, men idag var det mästerskapet som var målet, och vi gjorde det!

– Anders har gjort ett grymt jobb och inte gjort några misstag på en hel säsong och han har verkligen utvecklats som förare.

Jag är väldigt glad att tillsammans med Anders säkra mästerskapet och ett stort tack till WestCoast Racing och teamchefen Dick Jönsson för förtroendet. Det har varit en tuff konkurrens i GTB och inför finalen var vi tre bilar som slogs om mästerskapet. Riktigt roligt att det gick vägen! Målet för framtiden är redan givet, jag vill vara med och slåss i Sveriges största klass, förhoppningsvis är detta bara början på en lång resa, avslutar Chris

En lång säsong i jakten på Prinsen och Flash slutade med att växjöduon avslutade säsongen som kungar

Anders Holmberg tog än en gång starten och en bra stint där han kunde lämna över bilen på en andraplats till Chris Midmark.

– För mig har det varit en fantastisk läroprocess att jobba i ett sådant här team och utvecklas som förare, säger Anders. Jag har bara kört i fyra år och det mottagande vi har fått i teamet och den hjälp jag har fått att utvecklas är fantastiskt. Stämningen har varit fantastisk och attityden har varit professionell och det är inte ofta man hittar sådana kombinationer. Som förare var det fantastiskt att köra på nya Tierpbanan med stadiondelen och jag är nöjd med min startstint. Jag är väldigt nöjd med säsongen, teamet gjorde inga misstag och vi lyckades bli mästare.

– Chris och Anders har gjort ett bra jobb tillsammans med GT-gänget hela säsongen och kunde säkra ännu en WestCoast Racing-titel, säger Dick. Det har varit en intressant och spännande klass med tuff konkurrens. Chris och Anders har varit säkra hela säsongen och det var nyckeln till mästerskapet. Ett stort grattis!

Bilder från Tierp Arena...

FOTO Patrik Lindgren, Martin Öberg

Teamchef Dick Jönsson-Wigroth följde finalracet från depåmuren och var mycket nöjd med duons säsongsavslutning och GTB-titel.

Viktiga mästerskapspoäng i Anderstorp

Publicerad 2 September 2012, 17.31 av Midmark Motorsport. Text Ola Lennström FOTO Martin Öberg

Midmark kunde inte hålla Ginettorna bakom sig i de mer downforce krävande kurvorna i Anderstorp

Swedish GT körde den näst sista deltävlingen i helgen på klassisk Formel 1 mark i Småland, närmare bestämt Scandinavian Raceway i Anderstorp. WestCoast Racings båda Växjöförare Chris Midmark och Anders Holmberg var trots ett kaotiskt GT-race opåverkade och tog ytterligare en andra plats efter en stark insats i sin BMW M3 GT4

Anders Holmberg startade loppet och körde en säker första stint där han höll kontakten med de andra i klassen. Efter tjugo minuter in i loppet kraschade en Ferrari 360 hårt in i muren efter den långa flygraksträckan där hastigheterna når upp emot 250 km/timmen. Föraren klarade sig oskadd men säkerhetsbilen kom ut på banan och samlade ihop fältet. Teamet beslutade då att ta in Holmberg i depån före de andra konkurrenterna i klassen vilket var ett lyckat drag.

– En bra dag på jobbet kan man sammanfatta det som, säger Anders. Jag koncentrerade mig på att hålla kontakt med de andra i klassen och hitta en rytm. Jag fick ett meddelande i radion om att komma in i depån i grevens tid vilket vi tjänade mycket tid på. Hade jag fått meddelandet en sekund senare så hade jag redan passerat depåinfarten, så här hade vi verkligen tur. Om vi har hyfsad kontakt med de andra när Chris tar över vet jag att han alltid gör ett bra jobb och så även idag.

Chris Midmark körde avslutningsstinten och säkrade andraplatsen,före duons samtliga rivaler i mästerskapet som är helt ovisst inför finalen på nybyggda Tierp Arena den 15 september.

– Ett väldigt bra resultat för mästerskapet och det blir tight inför finalen, säger Chris. Vi gjorde ett väldigt bra och vältajmat depåstopp och jag kom ut som trea och kunde ta över ledningen på den långa raksträckan tack vare vår starka V8 med över 400 hästkrafter. En Ginetta var för snabb mot slutet och jag hade ingen chans att försvara mig, men vi hade alla viktiga motståndare bakom oss och jag är nöjd med poängen idag. Nu är det bara ett lopp kvar och mästerskapet är fortfarande helt öppet och väldigt spännande, avslutar Chris.

Bestraffning efter stark uppkörning

Publicerad 26 Augusti 2012, 16.31 av Midmark Motorsport. Text Ola Lennström FOTO Martin Öberg

Ett kanonrace slutade med bestraffning och nedflyttning från första till andraplats

I helgen kördes det 60:e Kanonloppet på Gelleråsen i Karlskoga. I huvudklassen TTA var i stort sett hälften av bilarna demolerade efter loppet och det delades ut flera bestraffningar. Även för Växjöduon Midmark/Holmberg blev det en händelserik dag i supportklassen Swedish GT där de tävlar med WestCoast Racing’s BMW M3 GT4.

Det blev en mycket spännande avslutning i Swedish GT-racet där Chris Midmark i den sista stinten var snabbast på banan och jagade ikapp prins Carl-Philip och utmanade om segern i klassen mellan de två BMW-bilarna. På det allra sista varvet kunde Chris Midmark bromsa sig förbi i Ejes kurva och ta sig förbi och gick över mållinjen som segrare i Swedish GT. Direkt efter målgång meddelade tävlingsledningen dock att Midmark i manövern kört på Carl-Philip vilket renderade 30 sekunders tidstillägg och därmed nedflyttning till andraplats. En bestraffning Chris Midmark var mycket missnöjd med.

– Jag tycker det var ett väldigt löjligt beslut, sa han efteråt. Självklart kan man uppfatta saker annorlunda inifrån bilen och det är mycket adrenalin inblandat men jag har svårt att förstå den här bestraffningen. Han bromsade väldigt tidigt och styrde in och jag tycker inte det var ful körning av mig. Min stint var bra annars, jag kom ut och hade fria varv och kunde köra på riktigt bra tider och jaga ikapp en trettiosekunderslucka som prinsen hade. Det här var vårt lopp men tyvärr fick det ett tråkigt slut. Det blev i alla fall bra poäng i mästerskapet och det är väldigt jämnt inför de två avslutande helgerna.

Anders Holmberg tog återigen startstinten, denna gången från ruta tre, men tappade några platser efter ett rörigt första varv. Därefter gjorde Anders en bra insats där han höll kontakt med de övriga i klassen och utan att göra några misstag.

– Ingen skugga ska falla över Chris, sa Anders. Det kändes som en hård bestraffning men vi slutade trots det tvåa. Det här är väldigt tight och spännande nu, jag tappar på ”Flash” och Chris tar sen in på prinsen och det blir väldigt tight och spännande mot slutet av racen.

I mästerskapet är det nu väldigt jämnt inför de två avslutande deltävlingarna. Det skiljer åtta poäng mellan de sex första i klassen med Chris Midmark och Anders Holmberg på en delad fjärdeplats.

Viktiga poäng för WCR i Falkenberg!

Stugemo/Lestrup vann GT3 mästerskapet och Midmark/Holmberg slutar tvåa efter en stark insats i Falkenberg

Publicerad 8 Juli 2012, 19.11 av Midmark Motorsport. Text Ola Lennström FOTO Martin Öberg

Det blev närmast full pott för WestCoast Racings GT-team i Falkenberg. Växjöduon Chris Midmark och Anders Holmberg kunde trots en punktering sent i loppet sluta tvåa och ta in värdefulla poäng i mästerskapet. Teamets andra GT-duo med Fredrik Lestrup och Lars Stugemo vann sin klass efter det tuffa entimmarsracet.

I GTB-klassen var det en händelserik tävling genom hela loppet. Anders Holmberg tog starten från andra startplats i klassen och beskrev en första stint som var spännande och oviss från början till slut.

– Vilket galet race! Jag åkte som en jojo upp och ner och var allt från tvåa till femma men vi tappade aldrig så mycket tid, berättar Anders. Det hände något hela tiden och jag tog lite tid på mig i början, tänkte på däcken och byggde upp farten vilket passade mig bra. Det kändes som det hände något hela tiden och jag är nöjd med min stint. Det kändes bra och Chris gjorde ännu ett suveränt jobb när han tog över.

Det blev lika händelserikt för Chris Midmark som från femteplats satte upp ett högt tempo och plockade en efter en i jakt på klassegern. Han tog ikapp mycket mark innan säkerhetsbilen kostade dem ett varv när ledarbilen i klassen vinkades förbi medan Chris var kvar bakom. Med åtta minuter kvar drabbades han av en punktering och tvingades till ett depåstopp men kunde ändå hålla andraplatsen han då hade. Chris mäktade även med att sätta tävlingens snabbaste varvtid, 0,5 sek före racinglegenden Janne ’’Flash’’ Nilsson.

– Säkerhetsbilen kostade oss chansen att vinna och punkteringen satte definitivt stopp för det, säger Chris. Anders gjorde en bra stint och jag fick info från teamet att jag tog in mycket tid hela tiden på ledarna. Andraplats är ändå ett bra resultat, vi tog in mycket poäng på de vi behövde ta in på och det är helt klart teamets förtjänst. De gjorde ett otroligt snabbt däcksbyte när jag fick punktering och deras snabba arbete räddade andraplatsen. Helt otroligt, ett stort tack till dem. Jag kände mig väldigt snabb under hela helgen och bilen var välbalanserad även på slitna däck. Ett av mina personliga mål denna säsongen är att vara snabbast i klassen och nu kunde jag verkligen visa detta, det känns jätte skönt och positivt för framtiden, avslutar Chris.

Midmark snabbast i Göteborg!

Publicerad 17 Juni 2012, 19.11 av Midmark Motorsport. Text Ola Lennström FOTO Martin Öberg

 

Midmark toppar före Bernadotte och Schjerpen

Chris Midmark tog jackpot i lördagens första GT Sprint-race på stadsbanan i Göteborg. Från pole position tog han en klasseger i GTB-klassen och tog även hand om snabbaste varv i en dominant uppvisning från start till mål med sin BMW M3 GT4.

– Det här är det roligaste jag har haft i en bil någonsin, säger Chris. Vilken rolig bana att köra! Förutom att en Ferrari framför mig läckte vatten i början vilket gjorde banan hal och de första varven väldigt svårkörda var det ett perfekt race. Jag tog det försiktigt de första varven innan jag kunde öka tempot, slappna av och dra ifrån. Det var verkligen en häftig känsla att få kliva högst upp på pallen framför 10.000 åskådare. Stort tack till teamet som har gjort ett perfekt jobb och hjälpt mig att ta rätt beslut i helgen. Fantastiskt skönt för teamet och kanon bra för våra sponsorer!

I dagens andra GT Sprint-race startade Chris återigen från pole position i klassen tack vare sitt snabbaste varv från första racet. Han och Prins Carl-Philip hade en tät fight och bjöd publiken på en riktig uppvisning där de bytte placeringar med varandra i flera varv. Chris kunde till slut ta ledningen och började dra ifrån men fick senare ett drive-through straff. Han och Prins Carl-Philip körde ihop i den omkörning som gav Chris ledningen. Straffet senare i racet innebar att han gick i mål som trea.

– Jag hade problem med växellådan och det var svårt att få i treans växel, jag tappade därför mycket i starten och på den långa raksträckan. När jag kom ikapp igen så visste jag att jag hade min chans att köra om ner mot sista kurvan. Jag valde innern, han bromsade lite tidigare än jag räknade med och svängde in och vi slog ihop. Givetvis tråkigt att få ett straff för det vilket kostade oss segern. Jag hoppas i alla fall att vi bjöd publiken på en bra fight. En seger och en tredjeplats och två pole position är ändå ett väldigt bra facit för min första racehelg på Göteborg City Arena.

Film från Göteborg Race2

Publicerad 24 juni 2012, 01.25 av Midmark Motorsport FILM TTAgroup

Pallplats efter tuff kamp i Swedish GT

Efterlängtad pallplats för Midmark/Holmberg

Publicerad 3 Juni 2012, 15.21 av Midmark Motorsport. TEXT Ola Lennström, FOTO Martin Öberg

 

Swedish GT körde årets andra deltävling som supportklass för TTA på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Klassen slog rekord med hela 26 vackra GT-bilar på startlinjen. Klassen är uppdelar i två huvudgrupper där Växjöduon Midmark/Holmberg tävlar i GTB för West Coast Racing i en BMW M3 GT4.

Chris körde under lördagsförmiddagen kvalet i växlande väderlek. Samtliga bilar gick ut på regndäck, men banan torkade väldigt fort och snart var det full kalabalik när alla bilar skulle byta till torrdäck samtidigt. Sedan var det full fart ut på banan igen.

– Det är väldigt spännande och ofta riskfyllt att köra i växlande förhållanden, säger Chris. Vi var tidigt inne i depån vilket gav oss goda chanser att få upp bra temperatur och fäste i de nya däcken mot slutet av passet. Det räckte till en andra startposition som känns bra att ha inför ett race med många bilar.

Chris Midmark och Anders Holmberg hade där en fight om segern hela loppet igenom med en Ginetta och en Porsche. Kampen inleddes från en andra startposition av Anders Holmberg som tog starten och höll andraplatsen i en stint han kände blev lite sönderryckt av två omstarter bakom säkerhetsbil. Detta efter olika incidenter och krascher på banan.

– Det var svårt att komma in i rytmen och det blev lite hackigt med två omstarter men farten var ändå bra, sa Anders. Jag kunde hålla oss kvar i kampen om tätplaceringarna i klassen och sen gjorde teamet ett bra taktiskt val när vi gjorde depåstoppet väldigt tidigt precis efter en omstart. Jag är nöjd med att jag kunde hålla oss kvar i matchen och lämna över bilen till Chris i en bra position.

Därefter tog Chris Midmark över och han hade en rejäl fight med ledande norska Ginetta G50-teamet och serieledarna i en Porsche 996 Cup. En fight som höll i sig in mot de sista varven där Chris Midmark kunde säkra en andraplats.

– Vi måste vara nöjda med andraplatsen men nu har man fått smak för topplatsen på podiet, sa Chris efteråt. Jag hade en riktigt rolig fight med Porschen som väckte gamla go-kart minnen. Tyvärr gav det Ginettan en lucka som han kunde bevaka så segerchansen försvann tyvärr där. Vi hade tempot för seger idag och vi fick köra igenom ett helt race och det är jag väldigt nöjd med. Vi tog också viktiga poäng i mästerskapet där Porschen just nu är främsta motståndaren. Det var också kul att kunna bjuda på en spännande GT-fight för nära och kära som satt på läktarna. Nu laddar vi om och förstaplatsen känns ännu mer lockande.

Bilder från Anderstorp Race2

Publicerad 24 juni 2012, 00.25 av Midmark Motorsport FOTO Martin Öberg

Tidig sorti efter Pole Position i Swedish GT

Publicerad 13 Maj 2012, 17.27 av Midmark Motorsport. TEXT Ola Lennström, FOTO Mikaela Palsamäki

 

Elitserien i Racing har dragit igång med lovande publiksiffror och mycket underhållande racing. Under tidskörningen satte Chris den snabbaste tiden i Swedish GT och tog sin första Pole Position i GT-racing. Han visade verkligen att han är ett hot mot de rutinerade rävarna i klassen. Prins Carl-Philip och Janne ’’Flash’’ Nilsson tävlar i en identisk BMW M3, men de kunde inte mäta sig med Midmark’s tid under årets första tävling på Gelleråsen i Karlskoga.

Anders Holmberg startade det timmes-långa loppet som alltid innerhåller ett obligatiriskt depåstopp med förarbyte. Han körde starkt inledningsvis och kunde hålla WestCoast Racings BMW M3 GT4 i kampen om tätpositionen i klassen. Tyvärr tog det slut efter drygt 10 varv när en bult i bakvagnen gick av, ett ovanligt fel som tvingade teamet att bryta racet i depån.

– Det är självklart tråkigt att vi tvingades bryta och att Chris inte fick köra något i racet, säger Anders. Jag kände att jag hade bra tempo och tog ikapp på de framför. Det är fascinerande med en så bra teamkamrat och Chris gjorde ett väldigt bra kval. Jag har fått en fantastisk support av teamet vilket har varit till stor hjälp. Nu ska jag ta nästa steg och ser fram emot Anderstorp.

Chris Midmark tog pole position i kvalet men fick inte köra något i racet efter den tidiga sortin.

– Det är aldrig kul att inte få köra men vi har mycket positivt att ta med oss från den här helgen. Anders körde väldigt bra och har förbättrat sig stort, det kändes tryggt när han körde och vi kommer att vara med och slåss om segrarna i klassen i år. Jag är väldigt nöjd med min egen insats med klasspole i kvalet. Förra året vann jag premiärloppet i Ginetta Cup och det kändes som att vi var en bra bit på vägen att vinna vår premiärtävling i Swedish GT i år. Vi är med i fighten och jag ser fram emot Anderstorp, säger Chris.

Vann tävlingen gjorde Hans Holmlund/Jonas Sahlander i en Porsche före Carl-Philip Bernadotte/Jan Nilsson i BMW. Nästa tävling körs på Scandinavian Raceway i Anderstorp den 2 Juni.

Arkiv 2011

2011-10-14

Årsberättelse 2011 - Chris Midmark vann Ginetta Cup!

Publicerad 27 januari 2012, 18.37 av Midmark-Motorsport.

Växjösonen vann hälften av alla lopp och blev kung i klassen under årets säsong av Ginetta cup. Detta efter jämn, mogen och disciplinerad körning under samtliga av årets tävlingar i Swedish Racing League. Redan innan den sista deltävlingen säkrade Chris mästerskapstiteln och kunde stoltsera med att vara den enda rookie som har vunnit serien i Sverige.

Chris Midmark: Sent på hösten 2010 provkörde jag en Ginetta G20 på Kinnekulle Ring. En lyckad ’’prova på dag’’ i bilen resulterade i att jag köpte den för att tävla i Ginetta Cup 2011. Under våren körde vi en testdag på Anderstorp och jag kände jag att jag blev kompis med bilen ganska fort. När det sedan var dags för första tävlingshelgen hade vi ingen aning om i vilken del utav resultatlistan vi skulle hamna. Men det skulle redan under mitt första lopp visa sig gå över förväntan och jag korsade mållinjen först av alla! Dock hade jag kört om under Gul-flagg och fick nöja mig med att stå näst längst upp på pallen. Men när det var dags för det andra racet fick jag chans till revansch och kunde ta min första racingseger i karriären.

Det var fantastiskt skönt och ärligt talat väldigt förvånande. Det känns fortfarande lite märkligt med tanke på att min målsättning innan säsongen började var att stå på pallen vid ''något'' tillfälle. Detta var självklart en utav höjdpunkterna under säsongen.

Men mitt bästa lopp körde jag senare under året i Falkenberg. Jag blev tvungen att starta från sista plats, från ruta arton, efter att ha vägt 2kg för lite under kvalet (regndäcken vägde mindre än torrdäcken, vilket vi inte visste om). Jag gjorde sedan mitt livs bästa race och slutade till slut på en andra plats, bara 0,4 sekunder efter segraren. Bäst av allt var att min entusiastiska mormor var på plats, just under detta loppet. Avslutningen på Kinnekulle var också helt fantastisk, med pole position, dubbelseger och snabbaste varv. Under året tog jag totalt sex segrar och stod på pallen vid elva tillfällen utav tolv möjliga.

Genom resultatet från Ginetta Cup fick jag chansen att köra för samma team, fast i en Ginetta G50-GT4 på Internationell mark. Jag har länge haft en dröm att få köra på de stora europeiska banorna och när vi beslutade oss för att köra en GT-bil på Silverstone så pirrade det ganska mycket i fingrarna vill jag lova. Och det var precis lika njutbart som jag hade förväntat mig. Att få rulla ut ur samma garage som Formel1 stallen använde sig av tidigare under året var en grymt häftig känsla.

När det sedan var dags för kval så blev jag nästan lika förvånad som jag blev efter min första seger på Anderstorp. Trots att jag satt i en ny bil på en ny bana så lyckades jag att sätta den tredje snabbaste kvaltiden i klassen, utav fjorton förare. Att jag dessutom var snabbare än min Team-kamrat (Stewart Linn) som tidigare har vunnit det brittiska GT4:a mästerskapet i en likadan bil, kändes helt otroligt.

Dagen efter, när starten gick, så höll jag min tredjeplats och hängde med bilarna i täten. Men redan efter fem varv började vänster bakdäck att överhetta och det blev snabbt blistrat. Innan racet startade lyssnade vi på en ’’fabriksmekaniker’’ på Ginetta Cars som tyckte att vi skulle ändra om våran set-up på bilen. Och tyvärr så gjorde vi det, vilket bidrog till att vi fick problem med däckslitaget. Så varken jag eller Stewart kunde hålla det tempo som vi borde ha gjort, och slutade till sist på en femte plats.

Trots dessa problem så är jag otroligt nöjd och stolt över min egen prestation. Att sätta den tredje snabbaste kval-tiden på en bana som Silverstone var verkligen höjdpunkten under året. Det känns verkligen som ett kvitto på att man har snabbheten som krävs för att vara med och slåss i toppen, oavsett klass. Och det ger naturligtvis extra självförtroende inför framtida äventyr.

Jag vill passa på att tacka min familj, vänner, sponsorer och självklart Magic Racing som gjorde ett fantastiskt väl genomfört arbete under hela året.

Med vänlig hälsning

Chris Midmark

BGT6 - Framgångar för Chris på Silverstone

Efter mästerskapstiteln i Ginetta G20 Cup fick Chris ta steget till Internationell GT4 racing. Chris körde för Magic Racing och avslutade säsongen på Silverstone i England. Chris representerade de Svenska färgerna i den Brittiska GT serien, och han visade att han har vad som krävs för att vara med och slåss i toppen även utanför Sverige.

Chris var redan under de inledande träningarna snabb och var med i toppen bland förarna. När det sedan var dags för kval presterade Chris den tredje snabbaste tiden bland de fjorton förarna i klassen, och dessutom snabbare än team-kompisen Stewart Linn som tidigare vunnit Ginetta G20 Cup i England och dessutom blivit mästare i GT4 klassen 2008 i en Ginetta G50.

Chris startade loppet och höll samma tempo som ledaren under inledningen utav loppet. Men redan efter sex körda varv tappade Chris fart, det visade sig att vänster bakdäck blev överhettat och däcken tog snabbt slut. Efter ett par tappade placeringar gjordes ett tidigt depåstopp och däckbyte. Stewart hade sedan samma problem och kunde inte hålla tempot under hela loppet, men slutade ändå på en femte plats.

Chris Midmark: Jag är väldigt nöjd med min kvalprestation under Fredagen. En tredje tid i en ny bil, på ny bana var helt klart över förväntan, att jag dessutom var snabbare än min team-kamrat, som vunnit serien tidigare, var nästan för bra. Det var dock en besvikelse att komma på femte plats i loppet när jag kände att vi hade en pallplats inom räckhåll. Vi hade inte möjlighet att köra bilen under en lång stint innan racet, därför kunde vi inte förutse att vi hade fel setup på bilen vilket bidrog till problemet med blistrat bakdäck. Men jag är ändå väldigt nöjd med min egen prestation. Mitt kvalvarv kändes som ett kvitto på att man kan vara med och slåss i toppen inom Internationell racing också. Jag lärde mig otroligt mycket under helgen som gick och jag kommer att jobba hårt för att få prestera mer inom racing, både på Svensk mark och även utomlands. Stort tack till Magic Racing som gav mig chansen att förverkliga en dröm!

2011-08-22

SRL6 - Avslutar säsongen med en dubbelseger!

Säsongen i Ginetta Cup avslutades på Kinnekulle Ring utanför Skara. Chris Midmark från Växjö, som redan innan helgens tävling blev Ginettamästare 2011, visade vad skåpet skulle stå och vann, i stor stil, årets två sista lopp för vinnarteamet Magic Racing.

Kval: När startpositionerna skulle avgöras var vädret var minst sagt ostadigt och kvalet avgjordes under blöta förhållanden. Midmark kvalade in som nummer två efter stockholmsföraren Tintin Kanrell, på tredje rutan hamnade den tidigare JTCC föraren Rickard Javanainen.

Race1: Innan det första loppet kom en regnskur som bidrog till att hälften av startfältet skruvade på regndäck och hälften körde med torrdäck. Kanrell körde med regndäck medan Midmark och Javanainen valde torrdäck. Banan var till hälften torr och hälften blöt när starten gick. Midmark, som startade på den blöta sidan av banan, hade ingen chans att försvara sig mot Javanainen som tog hand om andra platsen innan första kurvan. Under de första varven drog trion ifrån det övriga fältet. På det fjärde varvet gjorde Javanainen ett optimistiskt försök att ta sig förbi Kanrell på det snabbaste partiet på banan. Omkörningsförsöket resulterade i en kollision där Javanainen klättrade upp på Kanrells bil och båda tappade mycket tid. Midmark kunde enkelt ta hand om ledningen och ohotat dra ifrån det övriga fältet och dessutom sätta det snabbaste varvet under loppet. Detta gav honom pole position till det andra loppet.

Race2: Årets sista race i Ginetta Cup avgjordes under helt blöta förhållanden med Midmark på första rutan, följd av Alexander Pfister och Tintin Kanrell. Starten blev odramatisk och topplaceringarna höll sig under de första varven. Midmark kunde sedan segla ifrån de övriga fältet och kunde avsluta året i stor stil med att ta sin första dubbelseger för året. Pfister kom imål som två tätt följd av Gabriel Blomberg som slutade som tvåa i serien.

Chris tog under året sex vinster och stod dessutom på pallen vid elva tillfällen utav tolv möjliga. Han vann tillslut Ginetta Cup med 263 poäng, 75 poäng före tvåan Gabriel Blomberg som fick 188 poäng. Trea kom gotlänningen Alexander Holmberg med 181 poäng tätt följd av Alexander Pfister på 178 poäng.

Chris Midmark - "Detta var verkligen en helt perfekt avslutning på året och det var väldigt skönt att kunna köra helt avslappnat utan att ha något att förlora. Det kändes extra skönt att sätta det snabbaste varvet under hela helgen och dessutom få ta min första raceseger med regndäck under karriären. Magic Racing Team som har skött bilen har gjort ett helt fantastisk jobb och vi är de enda som har kommit i mål i samtliga race under året. Jag har lärt mig otroligt mycket under denna säsongen, vilket gör att jag känner mig mogen att byta till en snabbare klass under kommande år."

2011-08-22

SRL5 - Ginetta Cup Champion 2011!

Växjösonen och rookie´n blev till slut mästare i Ginetta Cup 2011. Detta efter en diciplinerad körning under helgens tävlingar på Ring Knutstorp i Skåne. Resultatet blev en tredje och en fjärde plats, vilket innebär att Chris är oslagbar trots att en deltävling återstår i serien.

Tidskörningen blev turbulent när bilar åkte av banan med jämna mellanrum i regnet, säkerhetsbilen fick köra ut på banan hela tre gånger under 20 minuters körning. Detta ledde till att det enbart blev ett par fria varv för förarna. Chris lyckades sätta den snabbaste tiden i hela fältet, men fick inte behålla tiden för att den sattes under ett varv när säkerhetsbilen var på väg ut på banan. Istället blev det den andra tiden som räknades vilket resulterade i en tredje startposition i det första racet.

Det regnade även under det första racet och Chris fick en dålig start och halkade därför ner en plats under det första varvet. Därefter var det tuffa strider mellan de tre första bilarna vilket resulterade i sammanstötningar och en snurrning på den halkiga banan. Chris fortsatte att köra diciplinerat och gjorde inga attacker och slutade på en tredje plats efter vinnaren Alexander Holmberg och tvåan Alex Pfister.

I race nummer två fick Chris också nöja sig med en tredje startposition på den då torra och soliga banan. Det blev ett intensivt första varv och Chris låg fyra under inledningen av loppet. Efter fortsatt avvaktande körning fick trean i loppet, Alexander Holmberg tekniska problem och halkade ner i fältet. När tre varv återstod, och en stor lucka hade skapats till resten av fältet, tog sig Chris förbi tvåan i loppet Alex Pfister. Men Pfister gjorde ett försök att ta tillbaka andra platsen vilket ledde till en sammanstötning. Chris snurrade ut på start-och-mål rakan, men kunde fortsätta loppet och kom till slut i mål som fyra bara 0,1 sekunder efter trean Tintin Kanrell som tog sin första pallplats för året. Vann gjorde Rickard Javanainen före Alex Pfister. Teamkamraten Gabriel Blomberg, som på grund av tekniska skäl inte kunde medverka i kvalet eller det första racet, gjorde en kanon uppkörning från sista rutan till en sjätte plats.

Det återstår en tävlingshelg i serien och maximalt 50 poäng att vinna. Chris leder i och med detta resultatet, med 53 poäng över tvåan i serien och är där med oslagbar i årets mästerskap. Detta resultatet bidrog till att Chris Midmark och Magic Racing blev totalsegrare i Ginetta Cup 2011. Det är även den första gången som en rookie vinner serien!

Chris Midmark-´´Målsättningen med helgen var att ta så mycket poäng som möjligt över tvåan i serien och att inte ta några risker. Det var precis vad vi gjorde och det känns nästan overkligt att vinna som en debutant i serien. Jag hade som ett mål, innan säsongen började, att vara med och slåss i toppen och en dröm var att komma upp på pallen vid något tillfälle. Jag har hittils stått på pallen nio gånger utav tio och dessutom vunnit serien när en tävling återstår. Magic Racing har uppenbarligen gjort det bästa jobbet av alla team och vi är den enda bilen i toppstriden som har kommit i mål i samtliga race under året, vi kör dessutom med den äldsta bilen av alla.Utan teamet, sponsorerna och alla som har stöttat mig under året hade det aldrig blivit så här lyckat! Nu fortsätter vi med att jobba hårt för att kunna köra i större klasser inför kommande säsonger

2011-08-16

Från tv-spelare till racinglöfte - Reportage

Chris Midmark tävlade i karting i unga år men det var GT Academy, en tävling i tv-spelet Gran Turismo, som fick in den 25-årige smålänningen in i racingen.

Förra säsongen körde Växjö-sonen ERCup, nu är han årets utropstecken i

Ginetta G20 Cup.

Läs hela reportaget i Bilsport Rally & Racing nr 11 2011

2011-08-07

SRL4 - Tuffa kamper i Anderstorp

FOTO: Viktoria Svensson

Helgens Ginettarace utspelade sig på Scandinavian Raceway den 6 augusti 2011. Chris Midmark från Växjö var som vanligt med i toppstriderna, men hade det extra svettigt på den soldränkta före detta Formel 1-banan, Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Race1: 1:a

Under det första racet startade växjöbon från ruta två och gjorde en kanonstart som bidrog till ledningen in i startkurvan. Därefter stod racet endast mellan Chris och teamkamraten Gabriel Blomberg. Under hela racet fick serieledaren köra defensivt mot Blomberg som inte lyckades ta sig förbi och tack vare disciplinerad körning kunde Chris knipa förstaplatsen. Trea kom Alex Pfister.

Race2: 2:a

Gabriel Blomberg tog starten i det andra racet tätt följd av Midmark. Det blev en tuff kamp längs den långa flygrakan men denna gång blev de Gabriel som fick försvara sig. Chris avvaktade med attacker för att få en lucka till resten av fältet. Efter halva racet skapade en avåkning problem för funktionärerna när en bil var tvungen att bärgas och säkerhetsbilen kom ut på banan. När det återstod tre varv av loppet släpptes bilarna iväg i ett långt pärlband. Efter tre rafflande varv med mycket ”close racing” passerade Blomberg mållinjen först. Midmark gjorde ett tappert försök att passera Blomberg i de sista kurvorna, men tappade istället en placering ner till Javanainen som kom i mål som tvåa. Hela sex bilar gick i mål inom två sekunders marginal. När racet var avslutat visade det sig att Blomberg hade tjuvstartat från sin startsruta och fick därför tidstillägg och blev nerflyttad till fjärde plats. Javanainen stod därför som segrare och Chris kammade i och med det hem en andra plats. Precis som under de tidigare racehelgerna under säsongen körde Chris till sig en seger och en andra plats. Chris leder nu Ginetta Cup med 35 poäng före tvåan, teamkamraten Gabriel Blomberg.

Chris Midmark:”Det första racet var det tuffaste på väldigt länge, jag låg först hela tiden men fick köra defensivt mot min teamkamrat i tio varv utav 12. Så det blev väldigt mycket taktik och tittande i backspegeln, men det gick hem och jag tog segern. Det andra var också väldigt speciellt, när säkerhetsbilen kom ut på grund av att en bil var tvungen att bärgas. Det packade ihop fältet och det blev rena rama go-kart racet i två varv runt banan. Jag slutade till slut på en andra plats efter Rickard Javanainen, och lyckades med mitt mål: att dra ifrån i poängstriden i serien!”

2011-07-24

SRL3

FOTO: Viktoria Svensson

På en sol, regn och åskdrabbad motorbana utanför Falkenberg avgjordes i helgen den tredje deltävlingen i Swedish Racing League.

Chris visade åter igen prov på förarskicklighet när tävlingen avgjordes under mycket svåra förhållanden i Ginetta Cup.

Race1: 1:a

Chris fick starta från ruta 17 av 18 möjliga i det första loppet. Publiken bjöds sedan på en sällan skådad upphämtning! Chris körde om bil efter bil på den då torra banan och när det återstod ett varv låg han på en tredje plats. Han tog sig tidigt på finalvarvet förbi teamkamraten Gabriel Blomberg, därefter jagades gotlänningen Alexander Holmberg. Denne lyckades precis behålla sin ledning och gick i mål enbart 0,2 sekunder före Chris som slutade på en andra plats efter en enastående uppkörning.

Race2: 2:a

Efter att ha satt det snabbaste varvet under första loppet fick Chris starta i pole position i det andra. Smålänningen gjorde enligt speakern på banan: "en demonstart", vilket skapade en lucka som han sedan lyckades dryga ut under de kommande varven. När halva loppet hade gått kom regnet igen. De mörkgråa molnen rörde sig från väster till öster, detta gjorde att banan blöttes ner gradvis och under en period var västra sidan blöt medan östra var torr men Chris behöll sin lucka på över 10 sekunder till tvåan. När tre varv återstod kom åskregnet över hela området, men Chris klarade av att hålla sig på banan och tog sin tredje seger under säsongen.

"Tävlingshelgen har verkligen varit som en berg- och dalbana! Att under ilska över att ha blivit diskvalificerad, starta sist och sen köra upp sig till en andra plats och även sätta den snabbaste tiden under hela helgen känns nästan för bra. Att dessutom få leda det andra racet från start till mål ger extra självförtroende inför nästa tävlingshelg som körs på Scandinavian Raceway den 7e augusti i Anderstorp."

SRL2 - Chris tar ledningen i Ginetta Cup!

Chris Midmark tävlade i helgen på ett varmt och soligt Mantorp Park tillsammans med 18 andra förare i klassen. I helgen avgjordes race tre och fyra i Ginetta Cup, där Chris Midmark åter igen visade framfötterna.

Kval: Under fredagen kvalade han in som tvåa, göteborgaren Alexander Pfister var snabbast och gotlänningen Alexander Holmberg satte tredje tid.

Resultat Kval2:a

Race 1: Chris gjorde en bra start från ruta två och var uppe i ledningen under det första varvet. Därefter fick Chris köra defensivt i flera varv på den långa och breda "Drag striprakan". Efter en lång fight fick Chris till slut, under det sista varvet, ge sig för Holmberg och slutade på andra plats.

Resultat Race12:a

Race 2: Startpositionerna, för det andra loppet, avgörs som vanligt efter varvtiderna från det första racet. Därmed startade Chris från ruta tre med Pfister och Holmberg framför sig. Åter igen en bra start för Växjöbon och ett mycket tight första varv med tre bilar i bredd på den långa rakan. Chris lyckades ta sig förbi sina motståndare på yttern in i Mjölbykurvan och tog ledningen. Efter ytterligare sex ledarbyten gick han ut som ledare på det sista varvet. I den sista kurvan bromsade Pfister sig förbi upp i ledningen, men Chris fick bättre fart ur kurvan och tog målflaggen 0,2 sekunder före göterborgaren!

Resultat Race21:a

"Detta är den skönaste segern i min karriär änsålänge! Speciellt med tanke på att det var Alex Pfister som var förhandsfavorit inför säsongen, och dessutom ägde min tävlingsbil innan mig.

Nu är det sommaruppehåll och det känns extra bra att ha vunnit det sista loppet innan sommaren''

"Det känns helt fantastiskt att få kliva

högst upp på pallen i min första sprintracingtävling i karriären! Vi hade

aldrig kunnat drömma om att jag skulle vinna under den första helgen jag

tävlade med bilen!"

''Jag vill passa på att tacka alla som

SRL1 - Seger i Ginetta Cup!

hjälpt mig och stöttat mig på vägen

till denna segern som hittils är den

största i mitt liv!''

Lördag, Kval:Resultat Kval3:a

Söndag, Race 1:Resultat Race12:a

Söndag, Race 2:Resultat Race21:a

GT5 & Mercedes SLS-test i Bilsport 1-2

2011-01-06

I tidningen Bilsport 1-2 kan du läsa om

Gran Turismo 5 / SLS-testet på Bilsport-Superstage i Emmaboda.

Chris Midmark fick i sommras möjligheten att prova på skillnaden mellan

spel och verklighet, när han fick kliva ner i en riktig Mercedes SLS...

Chris: Jag har tidigare fått chansen att köra en Nissan GT-R på Silverstone. Den bilen var otroligt snabb och smidig genom kurvorna och väldigt lättkörd. Mercedes SLS är precis tvärt om, det är som att tämja ett stort monster!

Lång, tung och massor med kraft som måste hanteras mjukt och försiktigt. Jag fick köra ett par rundor på Emmaboda Superstage, och det var helt klart något av det brutalaste jag har upplevt!

Ett STORT tack till Bilsport för denna upplevelsen!

MEDIA

Senaste Bilderna:

Senaste Filmen:

Följ alla updates på Facebook!